Armenia s-a alăturat Curţii Penale Internaţionale, Putin poate fi arestat la Erevan

198
Armenia s-a alăturat Curţii Penale Internaţionale, Putin poate fi arestat la Erevan - 1-1706777743.jpg

Articole de la același autor

Armenia a devenit oficial stat parte la Statutul Curţii Penale Internaţionale (CPI), a anunţat o sursă oficială, o decizie pe care Rusia, aliatul ei tradiţional, a considerat-o inamicală, scrie agenţia AFP.

„Statutul de la Roma (instituind CPI) a intrat oficial în vigoare pentru Armenia la 1 februarie”, a anunţat reprezentantul armean pentru afaceri juridice, Eghişe Kirakosian.

În martie, tribunalul internaţional cu sediul la Haga a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru că a organizat sau autorizat deportarea ilegală de copii ucraineni în Rusia. Erevanul are acum obligaţia să-l aresteze pe preşedintele rus dacă acesta pune piciorul pe teritoriul său.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat că Armenia a luat o decizie greşită ratificând Statutul de la Roma, însă premierul armean Nikol Paşinian a încercat să liniştească temerile Kremlinului, asigurând că decizia nu este îndreptată împotriva Rusiei.

„Prin aderarea la CPI, Armenia se dotează cu instrumente serioase pentru a preveni crimele de război şi crimele împotriva umanităţii pe teritoriul său”, a subliniat Kirakosian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde