Atacul de la Burgas: Anchetatorii analizează trei piste principale

238
Atacul de la Burgas:  Anchetatorii analizează trei piste principale - atentatburgas-1342790528.jpg
Serviciile de informații israeliene, americane și bulgare analizează trei piste principale în atacul terorist de pe aeroportul din Burgas, respectiv Hezbollah, Al-Qaida și teroriștii turci.

Principala pistă este Hezbollah, care ar fi primit ajutor din partea Gardienilor Revoluției din Iran. Potrivit fostului șef al serviciilor bulgare de informații Kircio Kircev, celelalte două piste se referă la Al-Qaida și la teroriștii turci, care ar fi vrut să răzbune cele nouă victime ale operațiunii israeliene din mai 2011 asupra navei Mavi Marmara, relatează site-ul Novinite.com.

Autoritățile bulgare, citate de postul de televiziune bTV, insistă că autorul atacului a avut mai mulți colaboratori în țară, care sunt fie cetățeni libanezi, fie islamiști bulgari care au pregătit atacul în interiorul granițelor Bulgariei.

Anchetatorii au constatat, de asemenea, că dispozitivul exploziv era improvizat și extrem de puternic.

În pofida profilului ADN, identitatea autorului rămâne însă necunoscută.

Unul dintre martori este un șofer de taxi care l-a dus pe presupusul atacator la aeroport. El este interogat, dar nu au apărut detalii despre mărturia sa.

Potrivit Parchetului din Burgas, înaintea atacului, bărbatul a petrecut ceva vreme în stațiunea Ravda din sudul țării. El a încercat să închirieze o mașină, dar proprietarul a devenit suspicios în legătură cu permisul de conducere și a refuzat să încheie afacerea. Pentru moment nu sunt disponibile alte detalii în legătură cu această informație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4332 secunde