Atacul de la Charlie Hebdo, în conformitate cu voința lui Osama ben Laden

125
Atacul de la Charlie Hebdo, în conformitate cu voința lui Osama ben Laden - rtr4ke4c-1421235568.jpg

Articole recomandate

Organizația Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul care a decimat săptămâna trecută redacția publicației satirice franceze Charlie Hebdo, într-o înregistrare video postată miercuri pe Internet, precizând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. 


"Eroi au fost recrutați și au acționat, au promis și au trecut la fapte, spre marea satisfacție a musulmanilor", a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a rețelei teroriste Al-Qaida, scrie Mediafax.

"Operațiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri și în conformitate cu voința postumă a lui Osama ben Laden", a adăugat al-Anassi.

"Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operațiune, ca răzbunare", a precizat el. 


Reamintim. Autorii atacului soldat cu 12 morți, la redacția Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat că urmează instrucțiuni ale AQPA, și fratele său Said, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost uciși vineri de forțele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4605 secunde