Atentat asupra lui Obama. Autorul a fost arestat

509
1
Atentat asupra lui Obama. Autorul a fost arestat - barackobamasticky-1321541875.jpg
Bărbatul arestat miercuri în Pennsylvania în legătură cu incidentul de la Casa Albă, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru președintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul. Prima audiere a lui Ortega a avut loc ieri după-amiază într-un tribunal din Pittsburgh, potrivit personalului judecătorului Cyn-thia Reed Eddy, informează CBS News, în pagina electronică. Procurorii au declarat că ar putea să îl acuze pe acesta de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o amenințare pentru președinte.

Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăște pe președintele Obama. Omul de afaceri Monte McCall a declarat că Ortega-Hernandez l-a comparat pe președinte cu "Anticristul" atunci când s-au întâlnit recent.

"Părea foarte sincer în ceea ce credea dar părea mai degrabă bolnav", a declarat McCall.

Autoritățile investighează starea de sănătate psihică a acestuia și susțin că au indicii că bărbatul crede că atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personală încredințată lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Există de asemenea indicii că tânărul a devenit obsedat de Obama și Casa Albă, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este în desfășurare.

Ortega este din Idaho Falls, statul Idaho, și a fost dat dispărut la 31 octombrie de către familia sa. Vineri dimineața, el a fost oprit de poliție într-o suburbie a Washingtonului după ce ofițerii au fost chemați în legătură cu o persoană suspectă. Poliția i-a făcut poze dar nu avea niciun motiv să îl aresteze, a declarat locotenentul Joe Kantor.

Ortega, în vârstă de 21 de ani, are un istoric de arestări în trei state dar nu a avut legătură cu nicio organizație radicală, potrivit poliției. El a fost arestat miercuri după-amiază la un hotel din apropiere de Indiana, Pennsylvania, la nord-vest de Washington, a precizat Secret Service. Ulterior, Ortega a fost preluat de poliția din Pennsylvania.

Comentează știrea

Ana
12 martie 2012

:D Anticrist... Ce nebun! Nu se spune insa in articol ce facea pe acolo... Obama imi pare cel mai simpatic presedinte american de pana acum; dar acuzatia de tentativa de crima e exagerata! E doar un copil idiot.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Furtună violentă în SUA
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Atentat la viața președintelui Obama?
Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Finlandezii, rasiști cu romii
Pagina a fost generata in 0.5144 secunde