Atentat sinucigaș! Un kamikaze a detonat o bombă, în centrul capitalei afgane

74
Atentat sinucigaș! Un kamikaze a detonat o bombă, în centrul capitalei afgane - atackabul58147800-1444551185.jpg

Articole recomandate

Un kamikaze a detonat explozibilul avut asupra sa, duminică dimineața, în centrul capitalei afgane Kabul, la trecerea unui "convoi de forțe străine", au anunțat responsabili afgani, care nu au făcut nici o precizare cu privire la bilanțul victimelor acestui atac, relatează AFP.

Atentatul, care nu a fost revendicat imediat, survine la două săptămâni după preluarea spectaculoasă a controlului în orașul strategic Kunduz de către insurgenți talibani.

"Explozia s-a produs în sectorul Joy Shir, la Kabul", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Ebadullah Karimi. "A fost un atentat sinucigaș ce a avut ca țintă un convoi de forțe străine", a spus el.

Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a confirmat acest atac, afirmând că nu cunoaște bilanțul. Atentatul survine într-un context de puternică instabilitate pe plan militar în Afganistan.

Insurgenții talibani au reușit la sfâșitul lunii septembrie să preia controlul în numai câteva ore în orașul strategic Kunduz, în nordul țării. Aceasta a fost cea mai mare victorie a talibanilor de la căderea regimului lor, în 2001, dar a constituit un grav revers pentru președintele Ashraf Ghani, la putere de un an, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5248 secunde