Atentatul de la Ankara, revendicat de o grupare clandestină de extremă stângă

197
Un grup clandestin de extremă stângă, DHKP-C, a revendicat sâmbătă seară, pe site-ul său internet, atentatul sinucigaș din ajun, de la intrarea în Ambasada SUA din Ankara, transmite AFP. 


O fotografie a unui atentator-kamikaze, purtând centură cu explozibili și o mitralieră, pe fondul drapelului mișcării radicale, a fost difuzată pe site-ul internet Halkin Sesi (Vocea poporului).

Autorul atentatului sinucigaș comis vineri, la Ankara, prezentat presei ca fost deținut grevist al foamei, a făcut să explodeze o încărcătură de șase kg de TNT, au anunțat, sâmbătă, surse oficiale.

Atacatorul, "care este membru al organizației teroriste DHK-C, căutat de justiție", a detonat de asemenea o grenadă pe care o avea în mâini.

"Copiii noștri sunt slava noastră" și "Alisan Sanli" este nemuritor, scrie într-un comunicat DHK-C (Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului), în care acuză SUA de a fi "călăul popoarelor", denunțând masacrele comise de această țară, aliat al Turciei în cadrul NATO, în Irak, Afganistan, Libia, Siria și Egipt.

DHKP-C le cere SUA să-și retragă misiunile de pe teritoriul Turciei și le îndeamnă "să plece cu totul din Turcia, care ne aparține", acuzând de asemenea guvernul de la Ankara de a fi complice al acțiunilor americane vizând remodelarea Orientului Mijlociu.

Anterior revendicării, autoritățile turce au informat că atacatorul se numea Ecevit Sanli (40 de ani) și se refugiase în străinătate după ce fusese pus în libertate în 2001. El participase la atacurile din 1997 împotriva unui complex militar și a prefecturii Istanbulului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Atentat în nordul Irakului: 30 de morți
Pagina a fost generata in 0.3231 secunde