Se ascute competiția petrolieră la Marea Neagră

Turcia a achiziționat o navă de cercetări seismice 3D

1196
Turcia a achiziționat o navă de cercetări seismice 3D - navapolarcus-1357311889.jpg
Corporația petrolieră TPAO, din Turcia, a achiziționat nava de cercetări seismice 3D "Polarcus Samur". Acordul cu vânzătorul "Polarcus Limited" mai prevede colaborarea pe o perioadă de trei ani în domeniul furnizării de date seismice, prelucrării datelor, servicii de administrare și de crewing pentru navă. Valoarea totală a acordului de colaborare, inclusiv vânzarea navei, este de aproximativ 213 milioane dolari.

Achiziționarea navei "Polarcus Samur" indică interesul crescut al Turciei pentru cercetarea și exploatarea resurselor de gaze și petrol din Marea Neagră. 

Pe coasta românească a Mării Negre, OMV Petrom împreună cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, o subsidiară a Exxon Mobil Corporation, au demarat, la finele anului, trecut cea mai mare campanie de achiziție seismică 3D din Marea Neagră. Campania acoperă aproximativ 6.000 km2 în zona de mare adâncime a blocului Neptun din sectorul românesc al Mării Negre și este realizată cu nava "Symphony" a companiei CGG Veritas. Cu o lungime de 120 metri, "Symphony" este dotată cu echipamente de ultimă generație, iar pentru colectarea datelor seismice 3D folosește 12 cabluri cu o lungime de 6 km.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 1.2836 secunde