Atentatul de la BOSTON/ Teroristul a declarat că nu își permite un avocat!

142
Atentatul de la BOSTON/ Teroristul a declarat că nu își permite un avocat! - boston-1366734367.jpg
Jokar Țarnaev, rănit și reținut la un spital în Boston, a declarat că fratele său, care a fost ucis în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu forțele de ordine, dorea să apere islamul de atacuri. O sursă guvernamentală a subliniat că interogatoriile sunt preliminare și că este necesar ca versiunea prezentată de către Țarnaev să fie verificată și urmărită de către investigatori.Tânărul era puternic sedat și intubat la Spitalul Beth Israel Deaconess, însă era "alert, competent mental și lucid" în timpul primei audieri, luni, pe patul de spital, a apreciat judecătoarea federală Marianne Bowler.


În timpul audierii, Țarnaev a comunicat în mare parte dând din cap, iar într-un rând a răspuns "nu", atunci când Bowler l-a întrebat dacă își permite un avocat, potrivit unei transcrieri a procedurii. Un avocat din oficiu a fost desemnat să îl reprezinte. Investigatorii l-au întrebat pe Țarnaev dacă mai există și alte bombe, ascunzătoare de substanțe explozive sau arme, în afară de cele deja găsite de către poliție și dacă în atac a fost implicat și altcineva, a declarat pentru CNN o sursă apropiată investigației. Investigatorii intră în salonul în care se află Țarnaev la un interval de câteva ore, punând întrebări în prezența unor medici, potrivit acestei surse.


Agenți federali l-au interogat pe Țarnaev, inițial, fără să îi citească drepturile Miranda, o excepție invocată atunci când autoritățile cred că există o amenințare iminentă la adresa securității publice, a declarat un oficial din cadrul Departamentului Justiției în weekend. Însă, anterior procedurii judiciare organizate în salonul de spital, surse guvernamentale au anunțat că i-au fost citite drepturile, iar Bowler le-a revizuit împreună cu acesta, luni.


Bowler a stabilit o audiere privind cauza probabilă pe 30 mai. Țarnaev a fost împușcat în cap, gât, picioare și într-o mână, potrivit unei declarații scrise sub jurământ pentru FBI, aflată la baza acuzațiilor. Tânărul a pierdut mult sânge și ar putea fi afectat de pierderea auzului din cauza celor două dispozitive asurzitoare utilizate pentru a-l scoate din barcă, potrivit unei surse, citează Agrepres.


Cel puțin 264 de persoane au fost rănite în atentatele comise pe 15 aprilie la maratonul din Boston, alte trei persoane fiind ucise, conform unui nou bilanț anunțat marți de Comisia pentru sănătate publică, completează Agerpres.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3563 secunde