Deputatul Mihai Tararache ar putea plăti două milioane de euro dacă părăsește PP-DD

687
3
Deputatul Mihai Tararache ar putea plăti două milioane de euro  dacă părăsește PP-DD - mihaitararache-1366734439.jpg
Deputatul Mihai Tararache a anunțat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că nu va mai face parte din grupul parlamentar al PP-DD, ci va activa ca parlamentar independent.

"Vă anunț, de la tribuna Parlamentului, decizia mea ca, începând de astăzi (n.r. - luni, 22 aprilie), să închei colaborarea parla-mentară cu grupul PP-DD, cea politică n-a existat niciodată. Le urez succes colegilor mei. Sunt mulți oameni valoroși și sunt convins că vor reuși. Voi activa ca deputat independent în slujba constănțenilor al cărui umil ales sunt", a spus Mihai Tararache, de la tribuna Parlamentului.

Tararache a obținut un mandat de deputat în Colegiul uninominal 1 din Constanța, în urma redistribuirii mandatelor de parla-mentari.

În motivarea sa privind părăsirea partidului care l-a propulsat în Parlamentul României, Tararache a transmis printr-un comunicat de presă că el "consideră dezbaterile privind cine scapă PSD de PNL și PC, o gargară politică ce nu duce la nimic constructiv și care ar trebui să înceteze".

Însă, părăsirea partidului îl poate costa pe deputatul Mihai Tararache. Și asta pentru că, înainte de campania electorală, candidații PP-DD au fost puși să semneze un contract de fidelitate cu partidul.

"În cazul în care candidatul - ales senator sau deputat - demisionează din partid, se retrage din grupul parlamentar, întreprinde acțiuni ostile sau are o atitudine neconformă cu statutul sau strategia, determinând excluderea, candidatul va datora de drept (ipso iure) cu titlu de daune convenționale suma de două milioane de euro, fără a fi necesară îndeplinirea unei formalități prealabile sau intervenția vreunei instanțe judecătorești sau arbitrale", se arată în documentul respectiv.

Din punct de vedere juridic, această convenție este un pact comisoriu, adică o sancțiune fără intervenția instanței. Mai exact, în momentul în care prevederile sunt încălcate investesc acest pact cu formulă executorie.

Contactat telefonic și întrebat dacă a semnat un astfel de document înainte de a ajunge deputat, dar și dacă este pregătit să plătească o sumă așa de fabuloasă pentru simplul fapt că părăsește partidul care l-a ajutat să ajungă în Parlamentul României, Mihai Tararache nu a dorit să comenteze.

"Știu la ce vă referiți, însă nu doresc să comentez. În acest moment, vreau să mă axez doar pe proiecte care să vină în ajutorul românilor", a declarat Mihai Tararache. 

Comentează știrea

Hanibal
24 aprilie 2013
tararache farfara se axeaza

Tararache nu este un " umil ales " ci o jigodie tanara care vrea cu orice pret sa foloseasca cele mai josnice procedee pentru a parveni . Nici nu e de mirare , el facand parte din categoria tinerilor incapabili de a realiza ceva prin munca . Tararache si cei asemanatori lui fac parte din categoria celor care considerati viermi de matase , hraniti si crescuti pentru matase , nu reusesc sa produca in final decat bale scarboase si veninoase . Tararache poate fi considerat un derbedeu politic , fara caracter , fara ideal . Este produsul specific al organizatiilor asa zise de tineret existente in fiecare partid . Din cauza unora ca Tararache , tinerii talentati , doritori sa faca ceva util pentru politica romaneasca sunt marginalizati , ignorati . Tararache se afla acum in elementul lui , adica in parlamentul parazitilor sociali hraniti de un edlectoral tampit .

ex-colegii din pdl
25 aprilie 2013
bosketarul de ieri ajuns in parlament

acest tararache, pt cei care nu-l cunosc, ieri era un bosketar cu acte in regula, un parazit si un gunoi, un vierme infekt ce se tara pe spinarea betivanului de tac'su,ne cerea noua bani pt tigari, cu balele si mucii la nas mereu, lingau pe linga stavrosita mereu. nu mai avem loc in tara de asemenea paraziti.

rautatea la romani
1 mai 2013
SRL

Boschet etc cum o fi el a reusit o mare realizare si daca un boschet a reusit ''lumea buna'' ? il uraste ? de ce ?...asa e la romani daca iti rodeste pomul si nu pot fura ei din el...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7444 secunde