Atentatul de la Damasc, o lovitură teribilă pentru regimul sirian

303
Atentatul de la Damasc,  o lovitură teribilă pentru regimul sirian - damasc-1342700622.jpg
Atentatul de miercuri de la Damasc, care a provocat moartea a trei oficiali de rang înalt sirieni constituie "o lovitură teribilă" pentru regimul președintelui Bashar al-Assad, a apreciat regele Abdallah II al Iordaniei.

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american CNN, regele Abdallah și-a exprimat îngrijorarea față de posibilitatea ca rețeaua Al-Qaida să profite de haos și să acapareze arsenalul chimic al regimului președintelui Bashar al-Assad.

Assad are în față "ultima șansă de a evita un război civil" în țara sa, conform suveranului iordanian, în timp ce Occidentul încearcă să obțină adoptarea la ONU a unei rezoluții care să amenințe regimul sirian cu sancțiuni.

"Lucrurile devin foarte complicate, până la punctul în care cred că cel mai rău scenariu pentru noi toți din regiune ar fi un război civil cu orice preț. Odată ce ai ajuns pe fundul prăpastiei, nu mai poți ieși", a avertizat suveranul iordanian.

Regele Abdallah II al Iordaniei a spus de asemenea că deține "informații conform cărora Al-Qaida este prezentă în anumite regiuni din Siria de ceva timp". "Acum, încă o dată, cel mai rău scen-ariu în timp ce noi căutăm o soluție politică ar fi ca acest stoc de arme chimice să cadă în mâinile inamicului", se teme regele.

Ca răspuns, Departamentul de Stat a avertizat că "Guvernul sirian este responsabil de securitatea stocurilor sale de arme chimice și oricare responsabil sirian care nu își va îndeplini aceste obligații va fi vinovat în fața comunității internaționale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.3749 secunde