Nave rusești în largul Siriei!

1178
1
Nave rusești în largul Siriei! - naverusestispreatlantic-1342101860.jpg

Articole recomandate

Nave de război rusești din cadrul a trei flote - de la Marea Baltică, Marea Nordului și din Marea Neagră - au ieșit în larg, îndreptându-se spre Oceanul Atlantic pentru manevre navale, însă vor intra și în portul sirian Tartus pentru alimentare, a relatat postul public de televiziune din Rusia Pervîi Kanal.

Oficial, Moscova neagă că aceste aplicații ar avea vreo legătură cu războiul civil din această țară, comentează presa rusă, citată de Agerpres.

Navele din componența Flotei Nordului constituie nucleul acestui grup, printre care figurează nava antisubmarin "Amiral Ceabanenko", navele de debarcare "Aleksandr Otrakovski", "Gheorghi Pobedonoseț" și "Kondopoga", precum și vasele de alimentare "Nikolai Ciker" și "Serghei Osipov".

Flota rusă din Marea Baltică este reprezentată de nava "Iaroslav Mudrîi" și petrolierul "Lena". Flota de la Marea Neagră participă la aceste manevre de amploare cu nava antisubmarin "Smetlivâi" cu escortă.

Informațiile despre "marșul" navelor rusești spre coasta siriană au apărut în contextul în care mass-media internațională au informat că în partea de est a Mediteranei se îndreaptă un grup naval al NATO, compus din fregate germane, turcești și franceze. Misiunea acestora, potrivit datelor oficiale, are un caracter antiterorist, dar unii analiști ruși au presupus că NATO intenționează în acest fel să intimideze puțin Damascul. Anterior, fregatele respective s-au aflat într-o misiune în largul coastei somaleze.

Intrarea în portul Tartus pentru realimen-tarea cu apă, alimente și combustibil este motivul oficial evocat de militarii ruși pentru prezența escadrei navale de război ruse în largul coastei siriene.

"Tartus nu este o bază navală în sensul deplin al cuvântului. Este doar un punct pe hartă, de unde putem să ne realimentăm cu apă, alimente și combustibil și să efectuăm eventuale reparații urgente. Este de fapt un centru de mentenanță. Personalul de aici nu numără mai mult de 50 de persoane", a declarat, sub rezerva anonimatului, un responsabil din Ministerul Apărării de la Moscova.

O parte din mass-media occidentală și rusă susțin că la Tartus pot fi ancorate submarine cu propulsie nucleară și prin acest port se efectuează livrările de armament rusesc către Siria. 

Comentează știrea

Cititor
13 iulie 2012
Pentru cine nu stie...

Maica Rusia stie sa-si apere interesele. Si are si cu ce!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3268 secunde