Ați putea trăi cu 300 grame de mâncare pe zi?

405
Ați putea trăi cu 300 grame de mâncare pe zi? - coreeadenordlovitadesecetataifun-1556947156.jpg

Articole recomandate

Regimul Kim Jong Un a tăiat rația de hrană la 300 de grame pe zi, cel mai mic nivel pentru această perioadă a anului din istoria Coreei de Nord, iar reducerea rației de mâncare va continua în condițiile celei mai mici producții agricole din ultimul deceniu, a transmis vineri ONU.

Circa 10,1 milioane de persoane în Coreea de Nord, adică aproape jumătate din populația țării, suferă de o ''lipsă severă de alimente'' ca urmare a deciziei guvernului de a reduce rațiile la alimente la un nivel fără precedent pentru această perioadă a anului, a anunțat vineri ONU, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Conform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme - WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă și familiile se văd nevoite să renunțe la o masă pe zi sau să mănânce mai puțin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această țară a avut-o în ultimul deceniu.

''Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete'', a avertizat la o conferință de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.

Experți ai WFP și Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) au efectuat o vizită în Coreea de Nord la cererea autorităților de la Phenian pentru a realiza această evaluare.

Misiunea internațională a constatat că producția agricolă a țării a fost în ultimul an de 4,9 milioane de tone, cea mai slabă cifră după cea înregistrată în 2008-2009, astfel că deficitul față de minimul necesar (incluzând importurile) este de 1,36 milioane de tone.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.834 secunde