"Atmosfera de teamă" de la BBC a permis agresiunile sexuale comise de prezentatorul său vedetă

207

Articole recomandate

Cultura corporatistă și "atmosfera de teamă" din cadrul British Broadcasting Corporation (BBC), compania publică de televiziune din Regatul Unit, au permis "monstruoasele" abuzuri sexuale comise de două dintre vedetele postului, prezentatorul Jimmy Savile și realizatorul Stuart Hall, potrivit unui raport publicat la Londra, care exonerează conducerea companiei de responsabilitate în aceste cazuri, transmit marile agenții de presă internaționale, precum și BBC.

Raportul a fost realizat de fosta judecătoare Janet Smith la cererea din 2012 a BBC, după ce, în acel an, poliția britanică a informat că Jimmy Savile, una dintre celebritățile anilor 1970 și 1980, ar fi abuzat de sute de persoane, mai ales minori, în clădirile BBC, timp de mai multe decenii.

Judecătoarea a ajuns la concluzia că Jimmy Savile, care a murit în 2011, la 84 de ani, fără să fi fost acuzat vreodată, a abuzat de 72 de persoane în contextul activității sale la BBC, de-a lungul a aproximativ 50 de ani. Totodată, a constatat că Stuart Hall a agresat 21 de femei, între 1967 și 1991, cea mai tânără victimă având doar zece ani.

Savile și-a comis faptele "de fiecare dată când a avut ocazia", iar incidentele s-au petrecut "în toate locurile din BBC în care el a lucrat", constată raportul realizat în trei volume, însumând o mie de pagini și care a costat 6,5 milioane lire sterline. Tactica folosită, în general, de Jimmy Savile cu tinerele fete și în unele cazuri cu băieți consta într-o invitație pe platoul de televiziune, urmată de un abuz sexual în cabina sa.

Stuart Hall, de 86 de ani, a prezentat o cunoscută emisiune de televiziune și se găsește în închisoare din 2013, după ce a recunoscut că a avut un comportament indecent față de 13 fete, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Stire din Actual : "Brexit": "S-a ajuns la un acord"
Pagina a fost generata in 0.7324 secunde