Autoritățile turce, super ofertă pentru compania Apple

238
Autoritățile turce, super ofertă pentru compania Apple - apple-1473092906.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul turc Mehmet Simsek a invitat Apple să-și mute afacerile în Turcia încercând să speculeze tensiunile dintre Comisia Europeană și gigantul IT acuzat că s-a folosit de un artificiu din legislația irlandeză pentru a plăti impozite extrem de mici pe profiturile înregistrate în UE, scrie business24.ro.

"Apple ar trebui să se mute în Turcia. Le oferim bucuroși stimulente fiscale și mai atractive. Nu vor trebui să-și bată capul cu birocrația europeană", a postat pe contul său de Twitter vicepremierul turc, după ce firma americană a fost acuzată că ar fi plătit taxe infime în Irlanda și i s-a cerut să cotizeze cu încă 13 miliarde de euro, anunță Daily Sabah.

Comisia Europeană a amendat gigantul Apple pentru faptul că ar fi beneficiat de facilități fiscale din partea guvernului irlandez care au defavorizat concurența. Atât compania IT cât și oficialii irlandezi au anunțat că vor contesta măsura.

În Irlanda, Apple a investit în construirea unei fabrici de calculatoare, unitatea din Cork generând 6.000 de locuri de muncă într-o zonă defavorizată a țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1765 secunde