Pericolul continuă la Slănic Prahova. Raed Arafat cere evacuarea altor persoane

367
Pericolul continuă la Slănic Prahova. Raed Arafat cere evacuarea altor persoane - slanic-prahova-1714656096.jpg

Articole de la același autor

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că va fi extins perimetrul de siguranță în zona surpării de pe strada 23 August din Slănic Prahova, iar Raed Arafat a cerut evacuarea altor persoane, pentru ca acestea să fie în siguranță.


Situația rămâne tensionată și periculoasă la Slănic Prahova, iar zeci de persoane sunt obligate să își părăsească locuințele și să nu petreacă Paștele în casele lor. Însă situația reclamă măsuri drastice pentru ca locuitorii din zonă să nu fie puși în pericol de o eventuală altă surpare.


De altfel, o nouă tasare a terenului a determinat autoritățile să transmită, de urgență, și un mesaj RO-ALERT.


A avut loc o ședință extraordinară la care au luat parte, pe lângă reprezentanții DSU, și cei ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar prima măsură luată a fost extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate.


„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate.
În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp.


Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, au transmis reprezentanții DSU.


Acuzații dure la adresa lui Iulian Dumitrescu, președintele „suspendat” al CJ Prahova


Cel spre care se îndreaptă, însă, acuzațiile unor localnici este chiar președintele „suspendat” al CJ, Iulian Dumitrescu, considerat principalul responsabil pentru că „a distrus orașul”.


Potrivit surselor Gândul, „Baronul Lamborghini a distrus un oraș întreg pentru o pungă cu bani”, pentru că pe strada 23 August s-ar fi efectuat o ”lucrare de gaze de mântuială”, aprobată de Consiliul Județean coordonat încă, din umbră, de Iulian Dumitrescu.


„Aceasta este cauza reală a surpării. Au fost afectate apele subterane în timpul lucrărilor, iar acestea au pornit-o haotic în toate direcțiile. Se vede asfaltul proaspăt turnat peste șanțul de gaze, Dumitrescu și firmele aduse de el ar trebui să răspundă, el e principalul vinovat de această surpare din Slănic Prahova”, au declarat în exclusivitate surse pentru gandul.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2147 secunde