Raport intervenţie Crevedia/Arafat: Primul apel a fost la 18,48, prima so-sire a pompierilor - la 19,06

185
Raport intervenţie Crevedia/Arafat: Primul apel a fost la 18,48, prima so-sire a pompierilor - la 19,06 - fe2568c49a814a80cbb7b17a0d88adf1-1693733148.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că primul apel după explozia de la Crevedia a fost la ora 18,48 iar primele echipaje de intervenţie au sosit la 19,06.


“La 18,48, ISU Dâmboviţa a fost anunţat prin 112 despre faptul că în Crevedia a fost o explozie urmată de incendiu la o locuinţă. (...) La 19,06 - prima sosire. La 19,06 ajung la locul intervenţiei primele echipaje de la ISUB-IF, Detaşamentul Buftea, cu două autospeciale de apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor", a spus Arafat.


Potrivit acestuia, unul dintre hidranţii de la faţa locului nu avea presiune.


"Motiv pentru care alimentarea cu apă se făcea prin navetă, cum se spune. Adică, marile maşini care alimentau maşinile mai mici mai plecau şi alimentau pe zonă dinspre Bucureşti, mergeau către Dâmboviţa, alimentau la Academia 'Titi Aur' şi se întorceau pentru alimentarea maşinilor. Este o problemă cu care ne confruntăm cu ea permanent: găsirea hidranţilor şi care să fie şi sub presiune", a explicat secretarul de stat.


El a amintit că pe 30 iulie 2020, în urma primirii unei sesizări, ISU Dâmboviţa a executat un control inopinat la Crevedia, fiind constatată reamplasarea dispozitivelor în cadrul amplasamentului de la staţia GPL, ceea ce înseamnă că "nu mai respectau regula iniţială" după care a fost autorizată staţia, potrivit Agerpres.


"În consecinţă, ISU Dâmboviţa constată pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu. (...) Totodată, au descoperit în neregulă o pompă neomologată şi existenţa pe amplasament a unei staţii de incintă pentru alimentarea cu motorină a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant. Pentru asta a dat amendă de 10.000 de lei. Pe 31 iulie au fost notificate Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Judeţului Dâmboviţa. Şi au fost înştiinţate Inspectoratul Judeţean în Construcţii, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului, IGSU şi Primăria Crevedia", a arătat Raed Arafat.


Potrivit acestuia, pe 28 septembrie 2020 a fost executat un nou control inopinat la obiectivul respectiv, fiind constatat faptul că încă funcţionează.


"Se constată fapta contravenţională, fiind funcţional fără autorizaţie la incendiu şi aplică o amendă de 30.000 de lei. Totodată, se constată pe amplasament un rezervor de cisternă neomologat din care se transfaza GPL şi se aplică încă o amendă de 10.000 de lei. La al doilea control - 40.000 de lei. În 30 septembrie 2020, prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor (firmei care deţinea staţia GPL - n.r.), s-a decis închiderea punctului de lucru în localitatea Crevedia. În 13.10.2020, operatorul economic notifică ISU Dâmboviţa cu privire la faptul că punctul de lucru din Crevedia a fost închis", a spus secretarul de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.0822 secunde