Vestea momentului în România! Raed Arafat a făcut anunțul: "Avem obligaţia să ne pregătim"

409
1
Vestea momentului în România! Raed Arafat a făcut anunțul:

Articole de la același autor

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat duminică, 9 octombrie, că România este mai bine pregătită pentru a primi refugiați din Ucraina. Totodată, specialistul a subliniat că, în momentul de față, nu există semnale că s-ar înregistra o creștere a numărului acestora, potrivit Capital


Raed Arafat s-a aflat duminică, 9 octombrie, la hub-ul de la Suceava cu ocazia ceremoniei de predare a unor donaţii către partea ucraineană, la care a participat şi ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, şi ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

În acest context, șeful DSU şi-a exprimat speranţa că situaţia din Ucraina, în contextul conflictului armat declanşat de Federaţia Rusă, se va îmbunătăţi, dar nu există certitudini în ceea ce priveşte evoluţia în următoarea perioadă.

„N-am văzut semne care să arate o creştere neapărat, dar ce se întâmplă în Ucraina oricând poate să genereze astfel de valuri. Nimeni nu ştie care va fi evoluţia în următoarea perioadă. Noi sperăm să fie una favorabilă din punct de vedere al Ucrainei şi să vedem că situaţia în final se linişteşte şi nu se agravează.


Noi avem obligaţia să ne pregătim mai departe (…). Dacă va creşte din nou numărul refugiaţilor, există toată pregătirea, cum a fost şi la început, se pot reactiva.

Acum suntem şi mai bine pregătiţi, pentru că au fost aduse materiale suplimentare. Sunt în stocurile de la UNHCR, care au fost realizate la cererea noastră, materiale mai multe de cazare şi de cazare temporară, de centre de tranzit.


Noi sperăm să nu se întâmple ce-am văzut la început, cu un număr foarte mare, dar, bineînţeles, nimeni nu ştie cum poate să evolueze situaţia acolo, aşa că de pregătit ne pregătim continuu şi, cum am zis, suntem mai bine pregătiţi decât am fost chiar la început. Şi la început reacţia a fost una bună, aşa că noi ne aşteptăm să putem să facem faţă şi pentru alte provocări, dacă apar”, a declarat Raed Arafat.


Comentează știrea

Constantin
9 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Sa-i trimită in Asia mica, nu la noi și nu pe banii noștri!!! Ucrainienii (pe care toate statele di Europa ii expediază "afara") au spus ca romanii nu contează !!! De ce au prioritate numai în Rromanica (pentru ca noi ii "pupindosim" pe americani și nemti) !!! Mai rău ca pe vremea fanarioți!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde