Concurs Autostrada de centură a Constanței, un proiect de 120 de milioane de euro

635

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a efectuat ieri o vizită de lucru în județ, principalul obiectiv constituindu-l semnarea contractului de proiectare și execuție a autostrăzii de centură Constanța. Potrivit ministrului, contractul în valoare de 120 de milioane de euro este cofinanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României. Cu toate acestea, Orban a declarat că în urma unei întrevederi cu un reprezentant al Comisiei Europene (CE) care coordonează toate programele finanțate de UE în România, CE va suporta cheltuielile în locul României în proporție de 75% prin Programul Operațional Sectorial (POS) pe Transporturi. Termenul pentru începerea lucrărilor este 1 martie 2009, durata pentru execuția celor 21,5 km de autostradă fiind de 24 de luni.
Ludovic Orban a făcut ieri referire și la stadiul tronsonului Cernavodă-Constanța care este ultimul pe legătura București-Constanța. În 15 septembrie va fi deschiderea ofertelor pentru faza finală a licitației pentru primul tronson, iar pe 18 va fi deschiderea pentru cel de-al doilea tronson. Ministrul a explicat că "vor fi două sectoare de lucru Cernavodă-Medgidia (19 km) care este extrem de complex, cuprinzând viaducte și două pasaje, și al doilea de la Medgidia până la intersecția cu Centura Constanța". El a mai adăugat că nodul rutier de la intersecția dintre centura pe profil de autostradă și viitoarea autostradă Cernavodă-Constanța este cuprins în cadrul proiec-tului autostrăzii de centură semnat ieri. În jurul datei de 28 octombrie, ministrul a spus că va reveni să semneze contractele pentru începerea lucrărilor și pe acest tronson.
În plus, Ludovic Orban a mai declarat că au fost aprobate și trei proiecte pentru Portul Constanța care depășesc 150 de milioane de euro și au finanțare nerambursabilă provenită din POS pe Transporturi. Acestea vizează prelungirea digului de larg, structura feroviară și podul peste bazinul canalului Dunăre - Marea Neagră.
Prezent la conferința de presă de ieri, Jean Paul Tucan, director general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța (DRDP Constanța), a mai precizat că, în următoarea perioadă, vor începe reparațiile capitale și la cele șapte poduri dunărene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8803 secunde