Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum!

4972
Avertizare pentru peste un milion de utilizatori Android: Trebuie să ștergeți această aplicație acum! - anroid-1662122883.webp
O aplicație cu peste un milion de descărcări le dă bătăi de cap utilizatorilor de Android. Adware-ul recent descoperit, deghizat în cititor PDF, oferă reclame plictisitoare care apar la întâmplare pe ecranul telefonului, potrivit Antena3.ro


Potrivit companiei de securitate cibernetică Malwarebytes, care a identificat problema, reclamele apar chiar dacă aplicația nu este utilizată, scrie The Sun.

Acest lucru face foarte dificilă identificarea și eliminarea sursei ferestrelor pop-up, cu care utilizatorii sunt bombardați frecvent.

De fiecare dată când este afișat un anunț, escrocii din spatele aplicației câștigă o sumă mică de bani. Acele câștiguri se pot ridica la importante sume de bani în condițiile în care peste un milion de oameni au descărcat software-ul. 


Odată instalată, aplicația, numită "PDF reader - documents viewer", emite o alertă sonoră ori de câte ori telefonul infectat este blocat. În momentul în care proprietarul telefonului îl deblochează pentru a vedea despre ce este vorba, apare imediat un anunț afișat pe tot ecranul. După ce este afișat primul anunț, la scurt timp urmează un alt anunț sub formă de videoclip. Ulterior, reclamele apar din ce în ce mai des.

Creatorii aplicației au conceput-o inteligent, astfel încât să îi inducă pe utilizatori în eroare, scrie Nathan Collier de la Malwarebytes. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4503 secunde