Avioanele de luptă MiG-21, la sol până în 2025, după moartea celor doi piloți

180
Avioanele de luptă MiG-21, la sol până în 2025, după moartea celor doi piloți - mig211659110691-1659169898.jpg

Articole de la același autor

India va consemna la sol toate avioanele de luptă din era sovietică MiG-21 până în 2025, după moartea a doi piloţi într-un accident aviatic, ultimul dintr-o serie de accidente în care au fost implicate aparatele de zbor cu un singur motor, relatează sâmbătă un ziar din India, preluat de Reuters, scrie Agerpres.

The Times of India a citat un oficial neidentificat al Forţelor aeriene indiene cu afirmaţia că avioanele MiG-21 şi-au depăşit cu mult perioada de exploatare dar că acestea trebuie înlocuite înainte de a fi retrase.

Articolul nu precizează cât de mult va afecta această decizie capabilitatea de utilizare a avioanelor de luptă de către India. Site-ul de ştiri Wion a relatat că Forţele aeriene indiene au în jur de 70 de avioane MiG-21. Forţele aeriene şi Ministerul Apărării au cumpărat avioane de la fabricanţi occidentali în ultimii ani.

Un oficial cu rang înalt din Ministerul Apărării a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile din Times of India, declarând Reuters că în prezent sunt în curs discuţii privind viitorul flotei de MiG-21, în condiţiile în care aprovizionarea cu piese de schimb din Rusia este tot mai dificilă din cauza războiului din Ucraina.

MiG-21, numite "sicrie zburătoare" de presa din India, au fost principalul avion de luptă al ţării de la lansarea sa în 1963 dar în ultimii ani imaginea acestora a fost afectată de mai multe accidente.

Avioanele de vânătoare au fost o dotare critică pentru infrastructura militară a Indiei, utilizate de exemplu pentru a lovi statul rival Pakistan după un presupus atac sinucigaş în regiunea disputată Kashmir în 2019.

Prăbuşirea, joi, a unui avion MiG-21 Bison în statul Rajasthan a ridicat la şase numărul prăbuşirilor de MiG-21 de anul trecut, cu un bilanţ de cinci piloţi care şi-au pierdut viaţa, potrivit unor date oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde