AVIONUL DISPĂRUT: Informație de ultim moment privind zborul MH370

195
AVIONUL DISPĂRUT: Informație de ultim moment privind zborul MH370 - malaysiaairlines-1401172473.jpg
Malaysia a publicat, azi, datele obținute de satelit folosite pentru a stabili traiectoria zborului MH370, dispărut la 8 martie, până la prăbușirea sa în Oceanul Indian, ca răspuns la solicitările rudelor pasagerilor.

Departamentul de aviație civilă a anunțat că a colaborat cu Inmarsat pentru a furniza 47 de pagini de date înregistrate de operatorul britanic de sateliți, precum și note explicative.

Rudele celor 239 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines au cerut publicarea datelor brute, pentru ca acestea să poată fi supuse și altor analize, în timp ce epava avionului încă nu a fost găsită.

Inmarsat a folosit sateliții pentru a ajuta la reconstituirea rutei aeronavei.

Avionul Boeing se deplasa pe ruta Kuala-Lumpur - Beijing la 8 martie, dimineața, când a schimbat brusc traiectoria la aproximativ o oră de la decolare, fără a oferi explicații.

Semnalele sonore îl localizează la sud de Oceanul Indian, unde s-ar fi scufundat, rămânând fără combustibil, la câteva sute de kilometri în largul coastei de est a Australiei.

Căutările în Oceanul Indian sunt conduse de Australia. Absența unui rezultat care să poate fi demonstrat și stângăciile autorităților malaysiene în primele zile de căutări au generat mai multe explicații, mai mult sau mai puțin bizare, ale acestei dispariții misterioase, precum și scepticismul rudelor pasagerilor, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.155 secunde