Noul președinte al Ucrainei anunță prioritățile: oprirea războiului și integrarea europeană

134
Noul președinte al Ucrainei anunță prioritățile: oprirea războiului și integrarea europeană - ucraina-1401053636.jpg

Articole recomandate

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din UCraina, Petro Poroșenko, a anunțat că vrea să "pună capăt războiului" și să ducă Ucraina în UE.

Miliardarul ucrainean Petro Poroșenko, care s-a clasat pe primul loc în scrutinul prezidențial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, a declarat că prioritățile sale sunt să "pună capăt războiului" și să conducă țara pe calea "integării europene", relatează AFP.

"Prima mea călătorie va avea loc în Donbas", bazinul minier din estul Ucrainei care reunește cele două regiuni separatiste Donețk și Lugansk, a anunțat Petro Poroșenko, în vârstă de 48 de ani, în fața jurnaliștilor prezenți la sediul său de campanie.

El a apreciat că în alegerile de duminică cetățenii țării sale au ales "calea integrării" Ucrainei.

"Nu exclud ca prima mea călătorie în străinătate să aibă loc în Polonia", principala susținătoare a Ucrainei în cadrul Uniunii Europene, a spus el.

Totodată, el s-a declarat în favoarea organizării alegerilor legislative anticipate în acest an.

"Nu ne putem permite un Parlament care blochează decizii importante. Trebuie ca (Parlamentul) să își asume responsabilitatea politică în fața unei tentative de a face din Ucraina un stat totalitar", a declarat Poroșenko. El a făcut referire la un vot care a avut loc în Parlament la 16 ianuarie, când majoritatea a votat în favoarea unor legi anticontestație anulate ulterior sub presiunea străzii, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3935 secunde