Avionul militar cu care vor fi aduși în România mai mulți răniți de la Kiev va decola azi

171
Avionul militar cu care vor fi aduși în România mai mulți răniți de la Kiev va decola azi - avion-1393587979.jpg

Articole recomandate

Avionul militar pregătit să aducă în România mai multe persoane rănite în urma conflictelor din Ucraina va decola spre Kiev sâmbătă dimineață, pacienții urmând să fie internați în spitale din București, potrivit MAI.


Avionul militar care aparține Ministerului Apărării Naționale, pregătit din punct de vedere medical special pentru misiuni umanitare, va decola de la Baza 90 Otopeni spre Kiev, în jurul orei 8.00, însă ora ar putea fi modificată în funcție de condițiile atmosferice.


"Autoritățile ucrainiene au informat oficialii Ambasadei României din Ucraina referitor la persoanele care pot fi transportate pentru acordarea de îngrijiri medicale în România. La bordul avionului se vor afla medici de la SMURD București, care se vor asigura că persoanele rănite vor fi transportate în siguranță, sub supraveghere medicală", arată vineri Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.


După ce vor fi aduși în România, răniții vor fi preluați de patru mașini pentru transport victime multiple, ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, și transportați, după caz după caz, la spitalele Universitar, Elias, Bagdasar și Floreasca din București.


Oficialii MAI au precizat că repartizarea pacienților se va face conform situației lor medicale, stabilite de echipa de medici de la bordul avionului, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Actual : ACORD LA KIEV!
Pagina a fost generata in 0.2834 secunde