Concurs Băncile cipriote, acuzate că au șters datorii ale politicienilor

186
Băncile cipriote, acuzate  că au șters datorii  ale politicienilor - banca-1364788329.jpg

Articole recomandate

Autoritățile cipriote s-au angajat, sâmbătă, să investigheze presu-pusele credite contractate de personalitățile politice ale acestei țări, după ce presa a publicat o listă cu împrumuturi acordate acestora, dar care nu au fost rambursate, relatează AFP.

Potrivit presei, băncile Bank of Cyprus, Laiki și Hellenic Bank au șters în ultimii cinci ani datorii de milioane de euro ale deputaților, apropiaților acestora sau societăților comerciale în care perso-nalitățile publice aveau interese.

Băncile Bank of Cyprus și Laiki au fost nevoite să ceară ajutorul statului pentru a se recapitaliza, ceea ce a obligat guvernul de la Nicosia să ceară creditorilor internaționali un plan de salvare, pe care în final l-a obținut cu prețul lichidării băncii Laiki și al restructurării severe a băncii Bank of Cyprus.

Guvernul cipriot a constituit, joi, o comisie de anchetă însărcinată să determine care sunt persoa-nele responsabile de pagubele din sistemul bancar, aceasta având la dispoziție trei luni pentru a prezenta concluziile investigației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8621 secunde