Bangladeshul a interzis accesul a 69 de nave rusești în porturile sale

215
Bangladeshul a interzis accesul a 69 de nave rusești în porturile sale - bangladeshulainterzisaccesula69d-1676800863.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Bangladeshului a interzis intrarea a 69 de nave rusești în apele sale teritoriale. În conformitate cu sancțiunile adoptate de SUA și UE, navele rusești nu vor putea să aducă mărfuri, să oprească pentru alimentare, să ancoreze în zonă sau chiar să folosească ruta maritimă.

Bangladeshul a trimis notificări către ministerele, agențiile, porturile, serviciile de transport maritim și organizațiile internaționale relevante cu privire la noile restricții.

Ca urmare a acestor noi sancțiuni, Bangladeshul va avea dificultăți să efectueze orice comerț cu Rusia. Cel mai scump mega proiect din Bangladesh, centrala nucleară Rooppur, este realizat cu sprijinul Rusiei. O parte semnificativă a echipamentelor și materialelor este importată din Rusia. Recent, un transport din Rusia care transporta materiale pentru proiect a fost interzis să intre la granița maritimă a Bangladeshului, pe fondul presiunii diplomatice din partea SUA. Apoi, nava a încercat să acosteze în portul Haldia din India, pentru a-și livra marfa, dar a fost refuzată și acolo. În cele din urmă, s-a întors în Rusia cu încărcătura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5114 secunde