Bilanţul ciclonului din Noua Zeelandă a ajuns la 11 morţi

251
Bilanţul ciclonului din Noua Zeelandă a ajuns la 11 morţi - ciclonnouazeelanda-1676801304.jpg

Articole de la același autor

Bilanţul provocat de ciclonul Gabrielle în Noua Zeelandă a urcat duminică la 11 morţi, în contextul în care alte câteva mii de persoane sunt în continuare dispărute la o săptămână după ce această furtună a lovit Insula de Nord a ţării, informează Reuters.

Ciclonul Gabrielle s-a abătut asupra celei mai nordice regiuni a Noii Zeelande pe 12 februarie şi s-a deplasat apoi de-a lungul coastei estice a ţării, provocând distrugeri pe scară largă. Prim-ministrul Chris Hipkins a declarat că ciclonul Gabrielle reprezintă cel mai mare dezastru natural care s-a produs în Noua Zeelandă în acest secol.

Duminică, Poliţia neozeelandeză a anunţat că alte două persoane au murit în zona devastată Hawke's Bay în circumstanţe asociate acestui ciclon.

Este posibil să existe şi alte victime, a declarat premierul Chris Hipkins în faţa reporterilor din capitala ţării, Wellington, întrucât 6.431 de oameni sunt încă dispăruţi. Alte 3.216 de persoane dintre cele declarate iniţial dispărute au fost găsite în siguranţă.

Viaţa de zi cu zi a fost întoarsă cu susul în jos de acest dezastru natural, iar eforturile de reconstrucţie reprezintă un munte, a mai spus prim-ministrul neozeelandez, care a vorbit despre telecomunicaţii întrerupte, penurii de apă potabilă şi drumuri avariate care restricţionează accesul în anumite zone ale ţării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.516 secunde