Barack Obama nu va renunța la vacanță din cauza situației economice

870
Președintele american, Barack Obama, nu intenționează să renunțe la vacanță din cauza crizei datoriilor SUA și a situației de pe piețele financiare, a anunțat Casa Albă.

Președintele american intenționează să plece săptămâna viitoare în vacanță, la Martha’s Vineyard, o insulă situată în largul coastelor statului Massachusetts, la circa 800 de kilometri de Washington.

Mai mulți comentatori i-au cerut lui Obama să rămână la Washington și să convoace Congresul, aflat în vacanță parlamentară, pentru a discuta despre noi mijloace de creare de locuri de muncă și de relansare a creșterii economice.

"Nu cred că americanii ar avea rezerve în legătură cu faptul că președintele va petrece un timp cu familia sa", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, adăugând că Barack Obama lucrează permanent pentru rezolvarea dosarelor economice.

"Noțiunea de vacanță prezidențială nu există: președinția te însoțește oriunde mergi. Se va afla în comunicare directă și constantă și va avea ședințe periodice cu echipa sa de securitate națională și cu echipa economică", a adăugat Carney. "Și, desigur, va fi în măsură să revină (la Washington) dacă va fi necesar. Nu este așa de departe", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4352 secunde