Franța ia măsuri de prevenire a scăderii ratingului de țară

936
Președintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că guvernul său va introduce măsuri noi pentru a reduce deficitul bugetar, într-un efort de a evita reducerea ratingului țării.

Liderul de la Elysee și-a scurtat vacanța de vară și a convocat o reuniune de urgență cu miniștrii cheie, pentru a discuta despre accentuarea crizei în Zona euro, relatează NewsIn. El le-a spus că au la dispoziție o săptămână pentru a pune la punct noi măsuri de austeritate, ce ar putea include reduceri de cheltuieli și eliminarea scutirilor de taxe.

Angajamentul Parisului de a reduce deficitul bugetar de la 7,1% în 2011 la 3% în 2013 va fi respectat, indiferent cum evoluează situația economică a țării, a dat asigurări Sarkozy.

Deși agenții de evaluare financiară au declarat că ratingul Franței pare stabil, la nivelul AAA, estimările anterioare de creștere economică - 2% anul acesta și puțin mai mare în 2012 - ar putea fi revizuite, după stagnarea înregistrată în al doilea trimestru al anului. Producția industrială a scăzut cu 1,6% în luna iunie.

Dacă estimările privind creșterea economică nu se vor adeveri, iar obiectivul de reducere a deficitului rămâne în picioare, diferența trebuie să provină de undeva - noi măsuri de austeritate sau creșteri ale taxelor.

Aparent, printre ideile luate în considerare se numără eliminarea scutirilor de taxe, ceea ce va aduce la buget sume de ordinul a miliarde de euro.

Cifre mai clare privind rata de creștere economică pentru al doilea trimestru urmează să fie date publicității vineri, ceea ce ar putea amplifica presiunile asupra Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8513 secunde