Gaddafi: "Sarkozy are probleme mintale"

552
Gaddafi:
Liderul libian Muammar Gaddafi l-a descris, într-un interviu pentru cotidianul Il Giornale, pe președintele francez Nicolas Sarkozy drept nebun și se simte trădat de premierul italian Silvio Berlusconi.
"Cred că Sarkozy are o problemă mintală. A spus lucruri care nu pot ieși decât dintr-un nebun", a declarat Gaddafi.
Liderul libian a mai spus că membrii Consiliul Național de Tranziție sunt "ca și ostatici ai Al-Qaida". "Îi folosește temporar. Consiliul este o fațadă, nu există. Unii militari care fac parte din el ne-au spus că nu au avut alternative: fie acceptau, fie erau decapitați, așa cum face Al Zarqawi", a explicat el.
Întrebat despre poziția europenilor privind situația din Libia, colonelul s-a declarat "șocat". "Sunt cu adevărat șocat de atitudinea prietenilor mei europeni. Astfel au pus în pericol și au subminat o serie de acorduri importante, în interesul lor, privind securitatea și cooperarea economică", a spus el.
În ceea ce îl privește pe Berlusconi, cu care Gaddafi a avut o relație personală strânsă, liderul de la Tripoli a afirmat că se simte cu atât mai trădat: "Sunt complet șocat, mă simt trădat: nu știu ce să îi spun lui Berlusconi".
Gaddafi a precizat că, în prezent, nu mai are niciun contact cu Italia sau cu premierul de la Roma, dar a admis că există posibilitatea ca Ministerul libian de Externe să discute în continuare cu autoritățile din Peninsulă.
El a avertizat, însă, că poziția Occidentului va afecta contractele din Libia. "Cred și sper că poporul libian va analiza relațiile economice și financiare, precum și pe cele privind securitatea, cu Occidentul. Când guvernul vostru va fi înlocuit de opoziție, iar același lucru se va întâmpla și în restul Europei, poporul libian va analiza, poate, posibilitatea unor noi relații cu Vestul", a subliniat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4327 secunde