Barak Obama, marele învins al alegerilor legislative din SUA

338
Barak Obama, marele învins al alegerilor legislative din SUA - ed21131873cfcb1eec8587489403ce7a.jpg

Articole recomandate

Adversarii republicani ai preșe-dintelui american, Barack Obama, au câștigat, marți, majoritatea în Camera Reprezentanților, în timp ce aliații democrați ai acestuia au reușit să păstreze controlul Senatului.
Rezultatele anunțate marți seara de posturile americane de televiziune au confirmat previziunile sondajelor, respectiv o înfrângere dură pentru democrați, având ca principală cauză situația economică dificilă și rata șomajului foarte ridicată.
Opoziția a înregistrat o victorie istorică, obținând cel puțin 60 de locuri în Camera Reprezentanților, potrivit primelor estimări, cu mult peste cele 39 de mandate de care aveau nevoie pentru a câștiga majoritatea.
Republicanii, care s-au opus constant programului de reforme al președintelui Obama în ultimii doi ani, îl vor constrânge pe acesta să lase deoparte planurile privind energia și schimbările climatice, imigrația sau educația.
Fără un compromis cu republicanii, aceste subiecte vor fi sugrumate din fașă în Congres.
În pofida înfrângerii partidului său, unii analiști consideră că victoria obținută de republicani îl va plasa pe președintele Barack Obama într-o poziție favorabilă pentru o eventuală realegere în 2012. El se va putea folosi astfel de republicanii aleși în Congres pentru a-și justifica posibilele nerealizări, potrivit AFP, citat de Mediafax.
La doi ani de la alegerea sa istorică, președintele Barack Obama va trebui să coabiteze cu republicanii, care vor încerca să îi blocheze proiectele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5947 secunde