Concurs Băsescu și Medvedev, soluții comune pentru problema transnistreană

293
Băsescu și Medvedev, soluții comune pentru problema transnistreană - 87ddea98ba65edeb4970125534ceff22.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Ljubljana, că salută poziția din ultima vreme exprimată de către președintele rus, Dmitri Medvedev, cu privire la rezolvarea problemei transnistrene.
"Salut de aici, de la Ljubljana, poziția din ultima vreme exprimată de președintele Medvedev cu privire la rezolvarea problemei transnistrene", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.
El a mai spus că rezolvarea conflictului transnistrean este, pe de o parte, un test al capacității UE de a da soluții pentru rezolvarea acestui conflict înghețat, iar pe de altă parte este un test pentru Moscova, dacă este un partener deschis al Uniunii Europene în rezolvarea acestui conflict.
Șeful statului român a făcut aceste afirmații în timpul unei declarații de presă comune cu omologul său sloven Danilo Turk.
Președintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat, pe 19 octombrie, că există potențial pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci și de poziția Republicii Moldova, a Transnistriei, a României și a Uniunii Europene, a relatat agenția Interfax, în pagina electronică, citată de Mediafax.
Medvedev a reiterat că Rusia va continua să promoveze rezolvarea conflictului transnistrean, dar a apreciat că succesul negocierilor va depinde și de alți participanți la acest proces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7696 secunde