Belgia vrea să depună plângere împotriva Germaniei la CE

217
Doi miniștri belgieni au anunțat că depun plângere la Comisia Europeană (CE) împotriva Germaniei, din cauza condițiilor de muncă precare și a salariilor extrem de mici cu care sunt plătiți imigranții români și bulgari care lucrează în abatoare germane. 

Cei doi miniștri, al Economiei - Johan Vande Lanotte și al Muncii - Monica De Coninck, au decis să depună plângere împotriva autorităților germane la CE, în baza unor mărturii ale muncitorilor, sindicatelor și miniștrilor regionali germani.

"Vom scrie CE pentru a-i cere să pună capăt acestor practici. Nu căutăm confrun-tarea cu altă țară, ci este vorba despre a denunța practici scandaloase", au anunțat Vande Lanotte și De Coninck, citați de Le Soir.

Miniștrii au luat această hotărâre în urma unor acuzații formulate de actori din industria cărnii din Belgia.

"Multe dintre aceste întreprinderi au început să se restructureze sau să se delocalizeze către Germania, deoarece nu mai reușesc să facă față acestei concu-rențe. Una dintre ele nu mai efectuează tranșarea cărnii în Belgia, ci taie carcasele în patru și le trimite în Germania. Acolo, muncitori cu salarii foarte mici se ocupă de tranșare și este mult mai rentabil. Aceste practici sunt inadmisibile", a declarat unul dintre miniștri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.387 secunde