Concurs Belgienii au sărbătorit ieri 180 de ani de la crearea țării

182

Articole recomandate

Belgia a celebrat ieri Sărbătoarea Națională - 180 de ani de la fondarea țării -, punctul culminant al ceremoniilor fiind parada militară din Piața Regală, la care au asistat Regele Albert II, membrii familiei regale, președintele Consiliului European, belgianul Herman Van Rompuy și reprezentanți ai altor instituții europene.
Independența Belgiei a fost declarată în 4 octombrie 1830. După ce elita belgiană care a condus revoluția a redactat o nouă constituție, un parlament cu membri aleși și senatori de drept urma să asigure gestionarea problemelor țării, scrie Agerpres.
Însă găsirea unui șef al statului nu s-a dovedit o misiune ușoară. Abia după aproape șase luni un candidat potrivit s-a oferit să ocupe această funcție - Leopold de Saxa-Coburg-Gotha.
La 21 iulie 1831, Leopold a de-pus jurământul în calitate de prim Rege al Belgienilor. De atunci, în această zi este celebrată Sărbătoarea Națională, depunerea jurământului de către Leopold I fiind un simbol al independenței țării. Totuși, 21 iulie nu este Ziua Regelui, aceasta fiind marcată de familia regală și de restul belgienilor în 15 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7425 secunde