De la începutul anului,

Peste 700 de persoane și-au pierdut viața în inundațiile care afectează China

349
Peste 700 de persoane și-au pierdut viața în inundațiile care afectează China - a42960f37b1d008a7ef84a3d88600756.jpg
Mai mult de 700 de persoane au murit, de la începutul anului, în urma inundațiilor care afectează China, iar situația riscă să se agraveze până la încheierea sezonului taifunurilor, a avertizat ieri guvernul de la Beijing, citat de Mediafax.
Autoritățile chineze au apreciat însă că situația nu va fi la fel de gravă ca în 1998, când apele fluviului Yangtze au atins un nivel istoric, iar inundațiile au provocat moartea a 4.150 de persoane și evacuarea altor 18 milioane.
De la începutul anului 2010, 701 persoane au murit în urma inundațiilor, iar alte 347 sunt date dispărute, a declarat Liu Ning, ministru-adjunct pentru Resurse de apă.
Fără a preciza câte dintre decese au fost înregistrate în iunie și iulie, el a afirmat că în ultimele două săptămâni au murit 187 de persoane, zeci de mii de locuințe au fost distruse, iar pierderile economice directe sunt estimate la 142 de miliarde de yuani (21 de miliarde de dolari).
China va mai fi afectată de precipitații cel puțin până în august, ceea ce va spori presiunile asupra lacurilor de acumulare și barajelor, în condițiile în care sezonul taifunurilor abia a început în Asia de Sud-Est, a afirmat Liu Ning. "În toată această perioadă, vor fi ploi torențiale și inundații importante", a spus el.
Meteorologii prognozează că aria de precipitații se va extinde către nordul Chinei, determinând inundații în bazinele mai multor fluvii importante. Liu a precizat că 230 de cursuri de apă din întreaga țară înregistrează creșteri de nivel, iar zeci de râuri au atins niveluri istorice.
El a afirmat însă că experiența anului 1998 și punerea în funcțiune, în 2006, a barajului celor Trei Defileuri - cel mai mare din lume, construit pe fluviul Yangtze - vor permite evitarea unei noi catastrofe. "Barajul joacă acum un rol eficient în lupta împotriva inundațiilor", a spus Liu, adăugând că în ultimii 12 ani au fost construite și alte sisteme similare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3425 secunde