Concurs Nemții au comemorat atentatul eșuat asupra lui Adolf Hitler

387

Articole recomandate

Germania a comemorat, marți, atentatul eșuat asupra lui Adolf Hitler, organizat cu 66 de ani în urmă de ofițeri ai Wehrmarcht la Rastenburg, pe actualul teritoriu al Poloniei, precizează Mediafax.
Ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a adus un omagiu autorilor tentativei de asasinare, în cursul unei ceremonii desfășurate la Bendlerblock, fostul centru de comandă al forțelor armate ale celui de-al III-lea Reich și locul unde a fost executat Claus Schenk von Stauffenberg, organizatorul opera-țiunii Walkyiria.
La 20 iulie 1944, mai mulți ofițeri ai armatei germane, printre care se afla și contele von Stauffenberg, au încercat, colaborând cu rețelele de rezistență civilă formate din grupuri politice conservatoare și de stânga, dar și sindicaliști, să-l elimine pe Hitler, într-un atac organizat la Rastenburg, în Prusia Orientală, pentru a înlătura regimul nazist. Adolf Hitler a fost rănit în urma exploziei, iar principalii autori ai atentatului - generalul Friedrich Olbricht, colonelul Albrecht Ritter Mertz von Quirnheim și locotenentul Werner von Haeften - au fost arestați și executați în scurt timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3776 secunde