Bilanțul tragediei norvegiene: 87 de morți și zeci de răniți

437
Bilanțul tragediei norvegiene: 87 de morți și zeci de răniți - utoya-1311403484.jpg

Articole recomandate

Bilanțul tragicului eveniment produs vineri după-amiază pe o insulă aflată la 3 mile Oslo din Norvegia a ajuns la 80 de morți, informează poliția norvegienă, citată de presa internațională. Din fericire, numărul celor uciși în explozia din apropierea sediului guvernului nu a depășit cifra vehiculată inițial, șapte morți.

Un cetățean norvegian, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat fiind suspect de comiterea atacului de pe insula Utoya. Potrivit poliției, acesta ar avea legături cu o grupare de extremă dreapta, iar la o percheziție efectuată în casa mamei sale, au fost găsite trei arme de foc înregistrate pe numele bărbatului.

Potrivit poliției norvegiene, există posibilitatea ca bărbatul să fi fost implicat și în atacul cu bombă din apropierea sediului guvernului, însă această informație nu a fost confirmată deocamdată.

De asemenea, presa din Statele Unite speculează că atentatul cu bombă ar fo fost revendicat de o grupare islamistă. Poliția din Oslo nu elimină complet această variantă, însă pare să excludă posibilitatea ca atacul să fi venit din partea unei grupări din afara țării (precum al-Qaida n.r.)

Ancheta continuă, pentru a se putea stabili cu exactitate autorii și motivele care au condus la producerea celui mai sângeros atentat din istoria recentă a Norvegiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5345 secunde