Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare

326
Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare - andersbreivik-1345796408.jpg
Norvegianul Anders Breivik a fost declarat sănătos din punct de vedere psihic și condamnat la 21 de ani de închisoare pentru uciderea a 77 de persoane. Masacrul săvârșit de extremistul norvegian în vara lui 2011 la Oslo a îngrozit statul nordic și întreaga lume.
La 22 iulie, extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a ucis opt persoane prin explodarea unei bombe în apropierea sediului guvernului de la Oslo, apoi a ucis alte 69 deschizând focul asupra unei tabere de vară a tinerilor laburiști reuniți pe insula Utoeya.

Poliția norvegiană a fost sever criticată pentru presupusa ei lentoare: au trecut mai mult de trei ore între atentatul de la Oslo și arestarea lui Breivik pe insula Utoeya, în condițiile în care numele său era deja cunoscut de serviciile de securitate.

Anders Breivik își asumă faptele și spune că atacurile din 2011 au fost o declarație politică, nu un masacru. Indiferent de părerea lui, cazul a schimbat total percepția norvegienilor despre societatea în care trăiesc. De la al doilea război mondial statul scandinav nu a mai cunoscut o asemenea atrocitate și nici nu era pregătit, dovadă reacția lentă a poliției la momentul respectiv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde