Anders Breivik a pregătit comentarii pentru ziua în care va fi anunțat verdictul

237
Anders Breivik a pregătit comentarii  pentru ziua în care va fi anunțat verdictul - breivik-1345725571.jpg
Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane, anul trecut, în Norvegia, a pregătit comentarii pe care intenționează să le facă după citirea verdictului în procesul său, a anunțat avocatul acestuia, Geir Lippestad.

În plus, un alt avocat al lui Breivik a declarat că acesta lucrează la o autobiografie în care va putea spune mai multe despre Cavalerii Templieri, organizația de care aparține, dar a cărei existență nu a putut fi dovedită de poliție.

La 22 iulie 2011, el a ucis 77 de persoane - majoritatea adolescenți - dintre care opt într-un atentat cu bombă comis împotriva sediului Guvernului din Oslo și 69 în timpul atacului armat de pe insula Utoeya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor laburiști. În funcție de recunoașterea responsabilității sale penale, extremistul în vârstă de 33 de ani va fi condamnat la închisoare sau va fi internat într-o instituție psihiatrică de către tribunalul de primă instanță din Oslo.

"El vrea să fie declarat responsabil", a afirmat Lippestad pentru cotidianul "Aftenposten". "El reflectează la ceea ce le va spune judecătorilor și a pregătit câteva cuvinte pentru orice eventualitate", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde