Declarații șocante ale "bestiei din Norvegia"

647
Declarații șocante ale
Criminalul din Norvegia, Anders Behring Breivik, a declarat, ieri, în fața judecătorilor, că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane.

"Da, aș face-o din nou", a afirmat Anders Behring Breivik, în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenții uciși pe insula Utoeya "nu erau copii nevinovați" și că pentru el, a-și încheia viața în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare".

Ulterior, tribunalul i-a cerut să scurteze lectura declarației sale, a cărei retorică a fost diminuată, potrivit lui.

"Tinerii Partidului Laburist sunt naivi și îndoctrinați, ei nu sunt niște copii nevinovați, ci militanți politici", afirmă Breivik, care a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenți, pe insula Utoeya, unde avea loc o tabără de vară a Tineretului laburist. "Uciderea a 70 de persoane poate împiedica un război civil", a adăugat el.

"Oamenii care mă numesc diabolic confundă faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent", s-a apărat acuzatul. "Diferența constă în intenții: unele violențe pot împiedica altele și mai mari", a explicat el.

"Când revoluția pașnică este imposibilă, singura opțiune este revoluția violentă", a continuat Breivik, folosind cuvântul "noi" pentru a se referi la cauza sa, lăsând impresia că reprezintă o mișcare mai extinsă.

v v v

Tribunalul din Oslo l-a recuzat, ieri, pe unul dintre cei cinci judecători în procesul lui Brievik. Decizia a fost luată din cauza îndoielilor privind imparțialitatea unuia dintre cei trei cetățeni norvegieni desemnați pentru a-i asista pe cei doi judecători profesioniști la proces.

Thomas Indreboe, un recep-ționer desemnat să reprezinte societatea civilă, conform me-canismului de justiție din Norvegia, a scris, a doua zi după atacurile de la 22 iulie, pe site-ul unui cotidian, că "Pedeapsa cu moartea este singura soluție în acest caz!".

Chiar dacă justiția norvegiană nu prevede pedeapsa cu moartea, afirmația lui Indreboe este "de natură să slăbească încrederea" în judecata sa, a explicat Wenche Elizabeth Arntzen, președintele tribunalului.

Thomas Indreboe a fost înlocuit cu unul dintre judecătorii subsidiari, Anne Elisabeth Wisloeff.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Actual : A murit "bestia" de la Toulouse
Pagina a fost generata in 0.3356 secunde