A murit "bestia" de la Toulouse

479
A murit
Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franței, care se afla de 32 de ore în apartamentul său din Toulouse, încercuit de poliție, a murit ieri, după ce a opus rezistență polițiștilor și a sărit pe fereastră, a declarat ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

"Mohamed Merah a sărit pe fereastră cu o armă în mână și continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol", a afirmat Claude Gueant.

Anterior, polițiștii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând "pas cu pas", dar acesta a opus rezistență.

Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franței a murit în jurul orei 10.30 GMT (12.30, ora României), a anunțat o sursă din poliție.

Un polițist a fost rănit, iar alți doi erau în stare de șoc, în urma operațiunii în cursul căreia s-au tras 300 de cartușe, conform altor surse din poliție. Anterior, sursele au menționat că trei polițiști au fost răniți în cadrul operațiunii, dintre care unul destul de grav.

Suspectul, care se retrăsese în baia apartamentului, avea o sacoșă cu conținut nedeterminat, potrivit surselor citate.

Rafale de tiruri de armă și deflagrații au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a șapte persoane, începând cu 11 martie, la Toulouse și Montauban.

v v v

Ieri dimineață, ministrul de Interne Claude Gueant, ajuns la fața locului împreună cu procurorul din Paris Francois Molins, a reiterat că autoritățile sperau să-l captureze pe Mohamed Merah în viață, pentru a-l interoga și judeca.

El era uimit că tânărul nu a avut nicio reacție după exploziile periodice declanșate de polițiști în cursul nopții.

Poziția lui Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, s-a radicalizat începând de miercuri seara, când, potrivit ministrului, suspectul a declarat că "vrea să moară cu arma în mână".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Carderi români prinși în Franța
Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Actual : CUTREMUR puternic în Franța
Pagina a fost generata in 1.0774 secunde