Misteriosul autor al atacului de la Toulouse

202
Misteriosul autor al atacului  de la Toulouse - tttt-1332266960.jpg
Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a declarat, ieri, că anchetatorii nu l-au identificat încă pe bărbatul care a asasinat militari și evrei la Toulouse și Montauban (sud-vest), dar a adăugat că un martor ocular l-a văzut cu o "cameră de luat vederi mică în jurul gâtului".

"Nu știm în prezent cine este", a declarat Guéant, pentru postul de radio Europe 1. "Pentru moment, activitatea continuă. Nu am avansat mai mult decât atât", a declarat Guéant, afirmând că "un martor a văzut o cameră de luat vederi mică în jurul gâtului ucigașului".

Guéant a fost întrebat în legătură cu o informație apărută în cotidianul "Sud-Ouest", potrivit căreia un martor ocular din Toulouse a afirmat că ucigașul ar fi purtat o cameră de format mic în jurul gâtului.

"Este un indiciu care a fost semnalat efectiv. Este un aparat de înregistrare a imaginilor care se amplasează pe piept și care este ajustat cu ajutorul curelelor și a fost văzut efectiv - un martor a spus acest lucru - cu acest aparat", a explicat ministrul de Interne.

Ministrul a reafirmat hotărârea autorităților de a-l captura pe ucigaș.

"Mii de verificări au fost făcute deja și au loc anchete asupra militarilor care au fost excluși din armată și care ar putea să vrea să se răzbune, care și-ar fi exprimat opinii neonaziste, este adevărat. Este o pistă, între altele, ea nu este privilegiată în mod special", a spus Guéant.

Regimentul 17 de parașutiști din Mon-tauban, de care aparțineau militarii uciși joi, 15 martie, în acest oraș, a fost teatrul mai multor demonstrații naziste din partea a trei militari, denunțați superiorilor lor de un altul care a părăsit armata, potrivit presei.

În cadrul acestei piste, un militar din Castres a fost arestat în seara de 16 martie, în urma atacului de la Montauban, dar a fost eliberat ulterior fără a fi acuzat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Carderi români prinși în Franța
Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Actual : CUTREMUR puternic în Franța
Pagina a fost generata in 0.3124 secunde