Sarkozy vrea să reducă la jumătate numărul de imigranți primiți în Franța

238
Sarkozy vrea să reducă la jumătate  numărul de imigranți primiți în Franța - nicolassarkozy-1331135887.jpg
Președintele Franței, Nicolas Sarkozy, a declarat că sunt prea mulți străini în Franța și că sistemul care încearcă să-i integreze "merge din ce în ce mai prost".

Într-o dezbatere televizată, Sarkozy și-a apărat intenția de a reduce la jumătate numărul de imigranți care ajung anual în Franța, dacă va fi reales ca președinte luna viitoare.

Sarkozy este plasat în urma candidatului socialist François Hollande în sondaje.

Președintele francez a mai precizat și că, deși imigrația poate fi un avantaj pentru Franța, aceasta trebuie să fie controlată mai strict, potrivit BBC News.

Sarkozy, al cărui tată a fost un imigrant ungur, a mai declarat că vrea să limiteze anumite ajutoare sociale acordate imigranților care stau în țară de mai mult de zece ani.

Acesta a declarat că dacă va fi reales, va reduce numărul de imigranți primiți în Franța, de la 180.000 pe an la 100.000 pe an, și va introduce controale mai stricte în acordarea ajutoarelor sociale.

Ca președinte al Franței, Sarkozy a promovat mai multe soluții pentru reglementarea imigrației, inclusiv deportarea romilor, măsură ce a stârnit numeroase controverse. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Februarie 2012
Stire din Actual : CUTREMUR puternic în Franța
Pagina a fost generata in 0.2132 secunde