Anders Breivik plănuia să îl asasineze pe Obama

394
Anders Breivik plănuia să îl asasineze pe Obama - andersbreivik-1333374794.jpg
Norvegianul Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în iulie 2011, intenționa să îl ucidă pe președintele american Barack Obama într-un atac cu mașină-capcană împotriva ceremoniei de înmânare a premiilor Nobel din 2009.
Breivik, în vârstă de 33 de ani, a folosit un plan similar în atacul din Oslo din iulie, detonând o mașină-capcană în apropierea clădirii Guvernului, după care a mers pe insula Utoya, unde a început să împuște participanții la o reuniune.
El a declarat poliției că anterior plănuise un atac cu bombă împotriva ceremoniei de înmânare a premiilor Nobel, dar a renunțat la plan din cauza măsurilor de securitate prea mari care îl împiedicau să ducă bomba suficient de aproape de primăria capitalei norvegiene, unde avea loc ceremonia, relatează Daily Mail, în ediția electronică.
Potrivit cotidianului norvegian Dabladet, Breivik a declarat poliției că un atac împotriva ceremoniei Nobel ar fi ucis și câțiva "trădători". El a afirmat, de asemenea, că în timp ce Obama era o țintă americană foarte importantă, faptul de a comite atacurile aproape de casă ar fi servit mai bine scopurilor sale naționaliste. El susține că s-a inspirat pentru atacuri din tacticile folosite de Al-Qaida.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.269 secunde