Obama, presat pentru a reduce arsenalul nuclear al SUA

179
Obama, presat pentru a reduce arsenalul nuclear al SUA - arsenalnuclearsua-1332942092.jpg
Peste 40 de senatori republicani i-au scris președintelui Barack Obama îndemnându-l să nu reducă arsenalul nuclear al Statelor Unite, după ce i-a promis președintelui rus Dmitri Medvedev mai multă flexibilitate privind apărarea antirachetă.

Cei 43 de senatori republicani scriu că se vor opune oricăror eforturi ale administrației de limitare a capabilităților apărării americane antirachetă sau de continuare a reducerii arsenalului nuclear, relatează The Hill, publicație a Congresului, în ediția electronică.

Scrisoarea, inițiată de senatorul Whip Jon Kyl din Arizona, este ultima dintr-o serie de critici adresate de republicani președintelui, după ce Obama i-a spus lui Medvedev la summitul pe probleme de securitate nucleară de la Seul, într-o conversație auzită din cauza unui microfon rămas deschis, că în prezent are nevoie de "spațiu", dar va beneficia de mai multă "flexi-bilitate" după alegerile prezidențiale din 6 noiembrie.

"Ignorarea opiniei americanilor cu privire la această problemă importantă de securitate națională ar putea permite o mai mare flexibilitate în a face concesii rușilor, dar acest lucru ar fi opus scopului siguranței și securității noastre și contrar altor asigurări pe care le-ați oferit" , îi scriu senatorii lui Obama. Ei îl avertizează că eventuale acorduri cu privire la limitarea vitezei și razei de acțiune a sistemelor americane antirachetă ar fi contrare asigurărilor pe care le-a oferit la ratificarea noului Tratat privind reducerea armelor strate-gice (START) în 2010.

Senatorii i-au atras totodată atenția lui Obama asupra unui punct din National Defense Authorization Act ce prevede limitări asupra împărtășirii unor informații cu privire la apărarea antirachetă cu Rusia. "Avertizăm că orice încercare de a considera această prevedere ca neobligatorie, așa cum ați afirmat în declarația de semnare, ar putea avea repercusiuni serioase", scriu aceștia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Actual : Cutremur puternic în Chile
Pagina a fost generata in 1.1479 secunde