Dan Chișu și-a lansat cartea de rețete:

Concurs "Bucătarul perfect este bărbatul, pentru că e inconștient"

581

Articole de la același autor

Dan Chișu, celebrul realizator de televiziune, și-a lansat ieri al doilea volum al cărții "Rețete pe muchie de tigaie", la complexul Horeca Expert.
Cartea cuprinde rețete descoperite de Chișu în țările pe care le-a vizitat, dar și rețete inventate de el însuși, ale căror ingrediente esențiale au fost creativitatea și imaginația. El a denunțat înlocuirea bucătăriei cu restaurantele fast-food, fiind adeptul mâncărurilor sănătoase, gătite, de preferință, în propria bucătărie. De asemenea, Chișu a vorbit despre istoria care stă la baza ingredientelor și despre poveștile care vin odată cu fiecare aliment în parte: "Fiecare rețetă are o poveste a ei, pe care e bine și interesant să o știm", a spus realizatorul TV. Accentul însă a fost pus pe importanța creativității, care ridică gătitul la gradul de artă.
S-a adus în discuție și eterna controversă privitoare la superioritatea bărbaților în materie de gastronomie. Fără conotații misogine, dimpotrivă, Chișu a dat o explicație care a stârnit satisfacția femeilor prezente la eveniment: "Bucătarul perfect este bărbatul pentru că acesta este inconștient. El gătește fără să se gândească la risipa făcută în experimentele sale, pe când femeia gătește cu o anumită grijă. Noi, bărbații, nu avem acea genă a responsabilității".
Dan Chișu va reveni la Constanța la sfârșitul lunii, cu ocazia Festivalului Internațional de Gătit în Aer Liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1583 secunde