Bulgarii au interzis fumatul în spații publice

671
Bulgarii au interzis fumatul în spații publice - bulgaria-1338559844.jpg
Legea care interzice fumatul în spațiile publice a intrat în vigoare vineri, la miezul nopții, în Bulgaria, generând temeri că aceasta ar putea afecta turismul.

În urma unor dezbateri aprinse, Parla-mentul de la Sofia a adoptat, în aprilie, în primă lectură, o lege care interzice fumatul în spațiile publice închise.

Ulterior, la recomandarea Ministerului Sănătății, interdicția a fost extinsă la locurile de muncă, restaurante, baruri, mijloace de transport în comun, cinematografe, teatre, hoteluri, în apropierea clădirilor administrației publice, curți sau în apropierea unităților de învățământ sau centrelor de îngrijire, la locurile de joacă, locuri publice de agrement, în timp ce aeroporturile vor fi prevăzute cu spații închise special destinate fumatului, relatează site-ul Novinite.

Potrivit ultimelor date, aproximativ 39 la sută dintre bulgari sunt fumători, iar 30 la sută dintre femeile fumătoare nu renunță la acest obicei nici după ce rămân însărcinate. Peste 50 la sută dintre bulgari se declară în favoarea interzicerii fumatului în spațiile publice închise.

v v v

Legea ar fi putut intra în vigoare încă din 2010, dar Guvernul a amânat decizia, argumentând că aceasta ar putea afecta industria turismului.

Inspectorii bulgari în domeniul sănătății au efectuat primele controale la restaurante la miezul nopții, aplicând primele sancțiuni, dar recunosc că nu dispun de autoritatea necesară pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă legea, fie proprietari de localuri publice, fie clienți ai acestora.

Potrivit unui Eurobarometru, după Grecia, Bulgaria este a doua țară din Uniunea Europeană, cu cel mai mare număr de fumători.

Irlanda a fost prima țară din Uniunea Europeană care a interzis total fumatul în locurile publice în 2004. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2433 secunde