Care sunt absolvenții cei mai căutați de angajatori

1049
1
Care sunt absolvenții cei mai căutați de angajatori - student-1344441615.jpg
Studenții și absolvenții unei facultăți cu profil economic ori financiar sunt cei mai căutați de către angajatori. Potrivit unui sondaj recent realizat de un site de recrutări online, 35% din cei intervievați au mărturisit că vor realiza angajări în domeniul Finanțe, în timp ce 29% sunt interesați de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunță în sectorul Sănătate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anunțat că vor recruta în perioada următoare.

În ceea ce privește volumul recrutărilor, 47% dintre respondenți nu cunosc încă numărul viitorilor angajați, în timp ce aproape 30% au menționat că vor angaja doar pe poziții cheie. 23% dintre respon-denți susțin însă că vor avea un volum mare de angajări.

Pentru aceste companii absol-venții de facultate prezintă interesul cel mai ridicat, în proporție de 66%, urmați de cei care au terminat doar liceul, 12%, în timp ce 55% dintre respondenți susțin că nu contează pregătirea teoretică, atât timp cât viitorul angajat are experiența necesară.

Firmele angajează persoane fără experiență

În prezent, pe site-ul de recrutări sunt active peste 16.000 de locuri de muncă, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se în domeniile Vânzări, IT/Telecom, Servicii, Finanțe și Inginerie. La mare căutare se află, la ora actuală, persoane cu un nivel al experienței entry-level (75%) și fără experiență (63%), în timp ce pentru candidații cu mai mulți ani de experiență sunt valabile 39% dintre anunțuri, iar pentru cei cu experiență în management 27% dintre acestea. De notat este faptul că un loc de muncă se poate regăsi pe mai multe nivele de experiență.

Absolvenții de la particulare nu sunt respinși

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participanții la sondaj susțin că nu este important dacă angajatul a absolvit sau nu o facultate în domeniul în care vrea să lucreze, în timp ce 100% dintre aceștia afirmă că nu vor respinge candidații ce au absolvit o universitate particulară.

Studenții au și ei mari șanse să își găsească un loc de muncă în intervalul următor. Astfel, 35% dintre respondenți sunt deschiși să angajeze studenți sau persoane fără experiență, în timp ce 17% dintre aceștia nu vor angaja decât studenți în ani terminali, iar alți 17% vor angaja persoane fără expe-riență doar ca stagiari sau interni.

Și pentru răsplătirea angajaților și a eforturilor depuse de aceș-

tia, 55% dintre angajatori intenționează ca în viitorul apropiat să ofere programe de training sau teambuilding.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4224 secunde