Cât ar costa ieșirea Greciei din zona Euro

550
1
Cât ar costa ieșirea Greciei din zona Euro - greekflag-1337379726.jpg
Rapoartele venite din Grecia cu privire la sumele uriașe retrase de locuitori din bănci au stârnit îngrijorarea Marii Britanii, unde guvernul face deja pregătirile de urgență pentru a face față scenariului în care Grecia ar părăsi zona Euro, scrie The Guardian.
Estimările economiștilor arată că o eventuală părăsire a zonei Euro de către Grecia ar costa economia Europei circa un trilion de dolari, echivalentul a 5% din PIB-ul zonei.
Dacă ieșirea ar fi controlată, zona euro ar pierde "doar" 2% din PIB-ul regiunii adică aproximativ 300 de bilioane de dolari.
SUA s-au arătat la fel de îngrijorați de situația monedei unice în condițiile în care o eventuală prelungire a crizei în Europa ar periclita fragila economie americană care abia și-a revenit din recesiune.
Grecii au retras luni din bănci peste 700 milioane de euro, potrivit unor discuții între președintele țării, Karolos Papoulias, și liderii partidelor, în cadrul cărora șeful statului a transmis un avertisment al băncii centrale că teama populației s-ar putea transforma în panică, potrivit Reuters.
Președintele a transmis politicienilor informația, primită de la șeful băncii centrale, George Provopoulos, că grecii au retras cel puțin 700 de milioane de euro din bănci pe parcursul zilei.

Comentează știrea

admirator
19 mai 2012
ntzzzzzz.......

oricat de mult ar costa iesirea, raminerea ar fi de 10 ori mai scumpa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4511 secunde