Ce a lăsat în urmă uraganul Sandy

445
Ce a lăsat în urmă uraganul Sandy - uragan-1351697560.jpg
Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma trecerii uraganului Sandy pe coasta de est a SUA și Canadei și în zona Caraibelor a crescut la 110 morți, a transmis, ieri, Reuters. 


În Statele Unite, au rămas fără curent electric aproximativ 7 milioane de persoane. În Canada, furtuna a doborât copaci, paralizând aproape complet transportul în comun la Toronto. 

Circa 250.000 de persoane se află de mai bine de 24 de ore fără curent electric și căldură la Washington și în regiune.

Situația cea mai gravă se înregistrează la Baltimore, unde compania locală de gaze și electricitate a cerut ajutor omoloagelor din statele vecine. Peste 7.500 de persoane erau angrenate, ieri, în eliminarea consecințelor uraganului Sandy pe coasta de est a SUA.

În Virginia, compania electrică locală a apelat la foștii săi angajați pensionari pentru a remedia situația.

Continuă să sufere de pe urma con-secințelor uraganului și metropola New York, unde multe zone au fost inundate și au rămas fără curent electric; nu funcționează metroul, iar transportul urban de suprafață a fost doar parțial restabilit.

Uraganul Sandy, care a fost retrogadat la furtună tropicală după trecerea pe teritoriul SUA, le-a provocat multe necazuri și canadienilor. În zonele Ontario și Quebec, au rămas fără energie electrică peste 100.000 de persoane.

Din cauza uraganului, președintele în exercițiu american Barack Obama a anulat sărbătoarea de Halloween la Casa Albă. De obicei, de Halloween, Barack și Michelle Obama organizau petreceri pentru copii, la care participa și personalul Casei Albe, deghizat în diferite personaje. De data aceasta, liderul administrației americane s-a deplasat în statul New Jersey, cel mai afectat de uragan. Michelle Obama se află de trei zile la Chicago, unde a rămas blocată din cauza intemperiilor.

v v v

Bursa din Statele Unite și-a reluat, ieri, tranzacțiile după ce acestea au fost oprite în primele două zile ale săptămânii, cea mai lungă întrerupere cauzată de condiții meteo din peste 120 de ani, ca urmare a uraganului Sandy. Decizia a fost anunțată în comunicate ale operatorilor NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group și Bats Global Markets, informează Bloomberg.

Sediul NYSE funcționează folosind surse de urgență pentru alimentarea cu energie electrică, dar va putea opera în acest fel întreaga săptămână dacă va fi necesar, a afirmat directorul operațional, Larry Leibowitz.

Tranzacțiile cu instrumente financiare cu venit fix, oprite la mijlocul ședinței de luni, au fost, de asemenea, reluate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7823 secunde