Franța continuă să ne uimească

Ce sancțiuni riscă cei care caută prin gunoaie

655
Ce sancțiuni riscă cei care caută prin gunoaie - gunoi-1318429845.jpg
Primarul localității franceze Nogent-sur-Marne, situată în apropiere de Paris, a emis un decret municipal, prin care interzice căutarea prin containerele de gunoi pentru recuperarea unor resturi alimentare, contravenienții riscând o amendă de 38 de euro.

În acest text, intitulat "Măsuri referitoare la salubrizarea publică", edilul interzice căutarea prin gunoaie, dar și scuipatul, urinatul sau murdărirea drumurilor publice prin orice altă modalitate, relatează Le Parisien, în ediția electronică.

"Devine deja dramatic, găsim de toate pe trotuare", afirmă Jacques J.P. Martin, primarul din Nogent.

Astfel, orice persoană care va fi surprinsă de poliția municipală căutând prin gunoaie va fi amendată cu maxim 38 de euro și va fi dusă la comisariat, în cazul unei recidive.

"Cei care sunt obligați să ajungă aici (n.r. - la căutarea prin gunoaie) să se adreseze mai degrabă centrului comunal de acțiune socială sau asociațiilor", a afirmat Martin.

Decizia primarului a șocat consilierii municipali de opoziție, care nu au putut dezbate decizia.

Aceasta nu este singura decizie controversată a unui primar francez. În august, primarul din La Madeleine a luat o hotărâre similară, pe care a tradus-o în română și bulgară, provocând o polemică în regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Pagina a fost generata in 0.3553 secunde